A Mancs őrjárat az egyik, ha nem a legnépszerűbb animációs sorozat manapság az óvodáskorú gyermekek között. Nem véletlen a töretlen népszerűsége, hiszen egy sok szempontból kiváló meséről beszélhetünk. Ráadásul nemcsak szórakoztató, hanem hasznos is imádni a Mancs őrjárat szereplőit. De miért is örüljünk, ha a gyermekünk folyamatosan Ryder kalandjait követeli?

  1. Modern

    Igen, imádjuk a klasszikus magyar meséket is, a mi generációnk és szüleink is ezeken nőttek fel. Sőt, nem ritka, hogy a mi gyerekeink is ugyanolyan élvezettel nézik őket. Azonban szükség van a megváltozott világban a kicsiknek arra is, hogy jobban tudjanak azonosulni egy-egy mese szereplőivel és kihívásaival. A Mancs őrjárat pont ezért kiváló, hiszen teljesen modern és high-tech környezetben mutatja be a lehetséges megoldásokat és az ebben technológiai központú környezetben is érett viselkedést.

  2. Problémamegoldás

    A Mancs őrjárat központi története mindig egy adott probléma megoldása körül forog. Bemutatja, hogy a technológia nem old meg minden evilági gondot, hanem csak segít a hétköznapokban való eligazodásban. Ryder és csapata minden alkalommal megtalálja azt a megoldást, amely az internet hiányában is teljes értékű tud maradni.

  3. Csapatmunka

    A legnagyobb erénye a Mancs őrjárat szereplőgárdájának, hogy egy tényleges és működő csapat. Sok mesével ellentétben itt nemcsak egy szereplőről és annak problémáiról van szó, hanem egy egész csapatéról, amelyben minden tagnak megvannak a saját gondjai. Együtt, közös erővel küzdenek meg az akadályokkal, amely kiváló példát mutat a gyerekeknek is arra, hogy hogyan lehet hatékonyan csapatban dolgozni, hogyan kerülhetik el az önzőséget és segíthetnek eredményesen társaikon.

Ha következő alkalommal ismét a Mancs őrjáratot kántálják a gyerkőcök, ne ijedjünk meg, hanem örüljünk annak, hogy pont egy ilyen edukatív mese a kedvencük! Sőt, akár még mi is tanulhatunk belőle!